Vervolg van voorpagina

Amerikanen kopen Bark Packaging

Deze gigant heeft een jaaromzet van ruim drie miljard dollar. Het succesverhaal van het bedrijf begon in 1988 toende Amerikaanse vader en zoon Berlin het sinds 1898 bestaande Amerikaanse verpakkingsbedrijf Alco Packaging overnamen. Ze doopten het bedrijf vrijwel meteen om in Berlin Packaging.


Met overnames van bedrijven die een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de inmiddels zeer omvangrijke catalogus van verpakkingsmaterialen groeide Berlin Packaging tot een conglomeraat van bedrijven.


Berny Plas en Erik Bos, gezamenlijke CEO’s en aandeelhouders van Bark Packaging Group zien er zeer naar uit om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen met Berlin Packaging. “Samen kunnen we onze klanten een breed scala aan geavanceerde oplossingen bieden en tevens onze mensen nog meer kansen bieden”, aldus het tweetal. “De samenwerking biedt de mogelijkheid om uit te breiden op het gebied van industriële verpakkingen in Noord-Europa, inclusief Duitsland, een belangrijke Europese markt. 


Een jaar geleden werd Mayr-Melnhof verkocht aan de Amerikaanse investeringsgroep Oaktree Capital Management. Zodra de overname door Berlin Packaging is voltooid neemt Bark afscheid van Quadrum Capital. Deze private equity onderneming is sinds 2000 minderheidsaandeelhouder in Bark.