Amerikanen kopen Bark Packaging

EERBEEK - Bark Packaging Group in Eerbeek wordt overgenomen door Berlin Packaging. Deze Amerikaanse multinational heeft er enkele miljoenen voor over om hun positie in Europa te versterken. De overname in Nederland heeft volgens een persbericht geen gevolgen voor het personeel en ook de vestigingen van Bark Packaging blijven bestaan.

In 2016 is de oversteek naar Europa gemaakt met de overname van Bruni Glass en sindsdien heeft de onderneming in versneld tempo bedrijven door overnames toegevoegd. Bark Packaging in Eerbeek is dit jaar de negende overname. Berlin Packaging is sinds 2014 eigendom van Oak Hill Capital Partners, een privéonderneming van diverse investeerders, zoals Microsoft oprichter Bill Gates en Nike oprichter Phil Knight.



Oorsprong ligt in Apeldoorn

De oorsprong van het Eerbeekse bedrijf ligt in Apeldoorn. In 1978 begon Henk Bark een verpakkingsbedrijf. Hij volgde in beginsel dezelfde expansiestrategie: door overnames totaalleverancier en kennispartner te worden in verpakkingsland. In augustus 2010 verhuisde het bedrijf naar Eerbeek. In al die jaren is Bark geëvolueerd van een traditionele verpakkingsgroothandel naar een leverancier van industriële, flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen. 


Het bedrijf heeft naast Eerbeek ook een vestiging in Amsterdam, Utrecht, Nederweert en Stuttgart. Berlin Packaging is al gevestigd in Houten en Wijchen. Berlin Packaging is ‘s werelds grootste leverancier van hybride verpakkingen.              

               Lees verder op pagina 13