Cord van Oud-Prinsen

EERBEEK - Afgelopen zaterdag was het weer zover; het jaarlijkse uitje van het Cord van Oud-Prinsen van de Eerbeekse Dwarsliggers. In gezamenlijkheid met hun partners werd het een zeer gezellige middag en avond. 

Zo’n vijfendertig deelnemers stapten ’s middags op de fiets vanaf het startpunt bij de familie Roeloffsen aan de Chopinstraat, voor een tocht door Eerbeek met opdrachten. De organisatie had zoals het Cord betaamt de saamhorigheid hoog in het vaandel staan. Dat bleek al bij de start. Alleen maar elektrische fietsen! Het was de bedoeling om het verenigingsleven zoveel als mogelijk te promoten want er zijn al teveel verenigingen ter ziele gegaan. Het moet gezegd; de organisatie is hierin geslaagd.


Het eindpunt van de rit eindigde aan de Veldkantweg bij de familie Heikens. Daar wachtte voor de vermoeide fietsers een heerlijk rustpunt (mancave) met koffie en gebak en waar onderling in praktisch opzicht het doel: ‘saamhorigheid en Naboarschap’ in praktijk werd gebracht. Hierop volgde een Pub-kwis die door de groep hogelijk werd gewaardeerd. Na de barbecue-tijd was het voor de Cord-leden tijd om in carnavalssfeer los te gaan met muziek, polonaises, gezang, alcohol en alcoholvrije drankjes en wat er zoal meer gebeurd in carnavalstijd. De oudste (86) oud-prins van 2001-2002 werd onder meer nog toegezongen met zijn lijflied vanuit zijn carnavalstijd. Een liedje van Benny Nijman, dat nog steeds bij de Dwarsliggers volop over het voetlicht word gebracht. Al met al was deze jaarlijks terugkerende happening weer volledig geslaagd. Zeker waarvoor het was bedoeld, namelijk SAAMHORIGHEID.


Oud papier

EERBEEK - Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in wijk Eerbeekse Enk (1e zaterdag); dat is het gebied binnen de (incl.) Loenenseweg, Veldkantweg en (excl.) Coldenhovenseweg.