Afbeelding

Geslaagde Buurtbarbeque Sleperserf/Houthakkerserf

EERBEEK - Afgelopen zondag 28 augustus was het weer zover; voor het negende jaar op rij de Buurt-Barbeque op het parkeerterrein bij het appartementengebouw De Voltage op het Sleperserf. Het viel op dat er dit keer veel nieuwe gezichten acte de présence gaven. 

Uit het oogpunt van de sociaal-maatschappelijke gedachte had het organisatieteam dit festijn alweer voor de negende keer op rij in elkaar getimmerd. De belangstelling was zeer goed te noemen. Dit ondanks dat er nog een aantal buurtgenoten op vakantie waren en/of elders moesten vertoeven. Het werd een bijzonder gezellige middag/avond waarbij over en weer heel wat buurtnieuwtjes werden uitgewisseld. Ook de sociale controle kwam natuurlijk ter sprake. Dit vanwege het feit dat dat erg belangrijk was gezien de ervaring van de laatste tijd, waarbij een bewoonster in een ongemakkelijke toestand werd aangetroffen en in het ziekenhuis belandde. 


Helaas overleefde zij het niet en overleed op 2 augustus jongsleden. Hiermee werd wel aangetoond hoe belangrijk het is om vanuit je eigen omgeving ook aandacht te hebben voor wat er zoal om je heen gebeurd. Verder werd het, na ontvangst met koffie met wat daar bij, een zeer aangename ontmoeting met onder ander de zelf meegebrachte alcohol- en alcoholvrije drankjes, dat later gepaard ging met een heerlijke vleesrijke en/of vegetarische barbecueschaal. Het organiserend comité verzekerde de aanwezigen dat er ook volgend jaar weer een nieuwe editie van deze omvang zal worden georganiseerd.


Op de foto: Een deeloverzicht Buurtbarbeque op parkeerterrein Sleperserf. Foto: Ada van Ooijen.