Peter de Vries en Ineke Broersma runnen in Empe samen De Deelgenoot, een kleinschalige, comfortabele groepsaccommodatie. Foto: De Deelgenoot
Peter de Vries en Ineke Broersma runnen in Empe samen De Deelgenoot, een kleinschalige, comfortabele groepsaccommodatie. Foto: De Deelgenoot Foto:

Samenkomen en genieten bij 'De Deelgenoot'

EMPE - Ontmoeten, Ontdekken en Ontspannen. De mogelijkheid tot deze drie O's bieden Peter de Vries en Ineke Broersma hun gasten in De Deelgenoot in Empe graag aan. Eind april 2021 ontving het stel hier de eerste gasten en zonder echt reclame te maken, hebben sindsdien talrijke gezelschappen uit het hele land gelogeerd én genoten in de kleinschalige, comfortabele groepsaccommodatie aan de Hallsedijk 48.

Op de voormalige deel van de boerderij zijn vijf tweepersoons slaapkamers met elk een eigen badkamer gecreëerd. In de grote, gemeenschappelijke ruimte zit een volwaardige keuken. Naast relaxen kan hier ook worden vergaderd. Aangrenzend aan het gastenverblijf bevindt zich een kleinere ruimte met een kookstudio. "Daar koken we voor of mét de gasten", zegt Ineke. Bij de boerderij staat een vakantiehuisje voor maximaal vier personen. Dit kan los of in combinatie met de kamers in de boerderij worden gehuurd. Het zijn met name families, vriendengroepen en bedrijven die van deze mogelijkheid gebruikmaken. Ineke: "Die afwisseling maakt het heel leuk. We proberen in te spelen op wat de mensen leuk vinden. We gaan eerst met ze in gesprek: willen zij met rust worden gelaten of juist in de watten worden gelegd?" Doordeweeks is het mogelijk de accommodatie voor bijvoorbeeld een training of vergadering één of meer dagdelen te huren. Voor hun komst naar Empe in 2020 woonden Ineke en Peter jarenlang in Leiden alwaar zij ook een eigen restaurant hadden. De oorspronkelijk uit Drenthe afkomstige Ineke - haar partner heeft Friese wortels - vertelt dat toen zij de boerderij kochten deze nog bewoond was. "De jongste generatie stond op het punt uit te vliegen. Wij waren op zoek naar een mooie plek om iets nieuws op te starten." Aanvankelijk zat op de boerderij een woonbestemming en kon het stel hier slechts beperkt gasten ontvangen. Dat veranderde toen er een recreatiebestemming op kwam. Zelf wonen Ineke en Peter in het voorhuis. Aangezien zij af en toe zelf ook van hun heerlijke stek en omgeving willen genieten, streven zij niet naar een 100 procent bezetting: Ineke: "Deze plek heeft een ontzettend fin uitzicht. Tegenover ons begint een wandelroute over de Empese en Tondense heide."

https://dedeelgenoot.nl/

Bovenaanzicht van De Deelgenoot aan de Hallsedijk. Still uit dronevideo