Vv Oeken-voorzitter Emile Jager is zeer blij met het door Ria Bosman aangeboden schilderij. Foto: VV Oeken
Vv Oeken-voorzitter Emile Jager is zeer blij met het door Ria Bosman aangeboden schilderij. Foto: VV Oeken

Vv Oeken krijgt bijzonder schilderij

OEKEN - De bijna 81-jarige Ria Bosman heeft afgelopen zaterdag vv Oeken een fraai schilderij cadeau gedaan. Dit is gemaakt door kunstenares Ans van Breda, de buurvrouw van Ria in haar woonplaats Brummen. Voorzitter Emile Jager reageerde blij verrast en beloofde de schenkster dat het schilderij een mooie plek in het clubhuis krijgt.

Volgens Ria Bosman staat de afbeelding van een jonge en een iets oudere speler die elkaar vasthouden symbool voor hoe leden van de voetbalvereniging met elkaar omgaan: "Alles binnen de club wordt samengedaan en er zijn vrijwilligers genoeg. Valt er iemand weg, dan staat er altijd iemand anders op."
De Brummense zegt vv Oeken een warm hart toe te dragen. Wijlen haar man Gerrit Bosman heeft meer dan 50 jaar in Oeken gevoetbald en deed daarnaast veel vrijwilligerswerk. Hij was altijd zeer begaan met de jeugd. Zelf speelde Ria vanaf de oprichting van de damesafdeling in 1972 twee jaar als keepster. "Ik volleybalde ook en dat vond ik toch leuker. Ik ben nog steeds lid van de 'Club van 100' en help met het bezorgen van clubblad het Oekeltje."
Ria Bosman wilde enkele jaren geleden het schilderij al aan vv Oeken schenken, maar toen de destijds samengevoegde jeugd van vv Oeken en Sportclub Brummen toch weer apart ging spelen, klopten de kleuren van de tenues van de twee spelers op het doek niet meer. Op verzoek van Ria heeft Ans van Breda die vervolgens overgeschilderd in het blauw van vv Oeken.