Afbeelding

Vervolg van voorpagina

Huishoudens Brummen in financiële problemen

Gemeente Brummen biedt inwoners met een laag inkomen een gratis adviesgesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Samen kijken ze welke toeslagen en/of regelingen nog meer voor hen van toepassing zijn. Boer vertelt: "Voor mensen is het fijn om in gesprek te gaan met een professional om te kijken waar je precies recht op hebt en hulp te krijgen bij het aanvragen daarvan. Een gesprek levert huishoudens gemiddeld €500,- netto per jaar op. Door de hoge inflatie is het belangrijker dan ooit dat mensen op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben.” Als onderdeel van het gesprek met de adviseur komt ook het thema energie aan bod. "De adviseurs onderzoeken of je recht hebt op energietoeslag. Ook kijken ze of je mogelijk nog recht hebt op lokale regelingen of andere toeslagen.” vervolgt Boer. Inwoners kunnen zich aanmelden via Datgeldtvoormij.nl.


Veilig internet voor bezoekers

BRUMMEN - Veilig gebruik maken van internet. Ongetwijfeld hecht jij daar veel waarde aan. De Bibliotheek ook. De Bibliotheek wil bezoekers veilig en laagdrempelige toegang tot het internet aanbieden. Vanaf 1 juni kun je bij al onze locaties gebruik maken van publicroam zodat je veilig online kunt gaan.

Met publicroam ben je na één keer aanmelden altijd direct verbonden met wifi zodra je in de bieb komt. Je gegevens zijn veilig en publicroam waarborgt je privacy. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bezoekers kunnen de app Publicroam downloaden of via de website een account aanmaken. Dit kan met je mobieltje, laptop of tablet. Steeds meer bibliotheken en openbare gebouwen werken met publicroam, zodat je ook daar direct bij binnenkomst op de wifi zit. Vraag gerust aan één van de medewerkers van de Bibliotheek. Je kunt ook het ComputerPlein bezoeken of een van de media-inloop spreekuren. In al onze vestigingen kun jij je vraag stellen.