Sfeerimpressie tijdens de kunstveiling voor het goede doel in 't Kromhout. Foto: Rob Kuulkers.
Sfeerimpressie tijdens de kunstveiling voor het goede doel in 't Kromhout. Foto: Rob Kuulkers.

Kunstveiling levert mooi bedrag op voor SOOB

Algemeen

BRUMMEN - De kunstveiling voor Spoed Opvang Oekraïners Brummen (SOOB) heeft circa 3.000 euro opgebracht. Paul en Marjo den Hartog van SOOB zijn hier heel blij mee. Van de opbrengst gaan zij onder meer fietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Brummen aanschaffen.

Op het door Kunstkring Brummen en omgeving geïnitieerde evenement bij ‘t Kromhout kwamen zondag ruim veertig kunstliefhebbers af. Zij konden bieden op 51 kunstwerken. Medeorganisator Otto Koedijk sprak van ‘een heel gezellige middag’ die begon met toespraken van burgemeester Alex van Hedel en Paul den Hartog. Veilingmeester Jonathan Vondeling hield de vaart er goed in en wist menigeen tot hogere biedingen te bewegen.

Piet Verbeek, eigenaar van ‘t Kromhout, kijkt ook tevreden terug: “De veiling was geslaagd en de sfeer was goed. Ook onze Oekraïense collegaatjes waren ingeschakeld. Wij kochten voor hun twee vrolijke werkjes met bloemen (de kleuren doen denken aan de Oekraïense vlag) die ze inmiddels in hun nieuwe thuis hebben opgehangen.”

Veilinghamer
Personeel van ’t Kromhout schonk de fooienpot, bezoekers mochten de kosten van consumpties doneren in plaats van afrekenen. “Als laatste werd de veilinghamer geveild, die ik kocht en voor ‘t Kromhout bewaar als tastbare herinnering aan een geslaagd evenement. Het warme gevoel van steun en solidariteit was ‘voelbaar’; we zijn trots op onze kunstkringvrienden”, aldus Verbeek.