The Dazzling Disc Dogs in actie. Foto: Burry van den Brink
The Dazzling Disc Dogs in actie. Foto: Burry van den Brink

Vliegende honden en dansende mensen in Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie, kon het eindelijk weer. Op zondag 1 mei 2022, organiseerden The Dazzling Disc Dogs, het dogfrisbeeteam van Kynologenclub Brummen e.o, een internationale dogfrisbeewedstrijd. Er waren deelnemers uit diverse Europese landen. Zowel beginnende als gevorderde spelers hebben, samen met hun viervoeters, hun uiterste best gedaan om punten te behalen voor het Europese kampioenschap dogfrisbee, welke wordt gehouden in Nederland. Daarnaast tellen deze punten mee voor het wereldkampioenschap in Zwitserland, die in september gehouden zal worden.

Dogfrisbee is een hondensport met verschillende onderdelen. Zowel baas als hond vertonen hun kunsten met de schijven op muziek in de freestyle klasse. Een vierkoppige jury uit binnen- en buitenland scoort het duo; handler en hond, op verschillende onderdelen. In de klasse toss and fetch is het van belang dat de hond de frisbee op een grote afstand vangt en weer snel terugbrengt bij de baas.

Het was een heerlijke dag vol enthousiaste deelnemers, blije honden en belangstellende toeschouwers. De dag werd mooi omlijst door een goudgele zon en een aangename temperatuur.