Een vrolijke boel tijdens de vele optredens in Empe. Foto: Rudi Hofman
Een vrolijke boel tijdens de vele optredens in Empe. Foto: Rudi Hofman

Koningsfeesten zeer geslaagd

Vervolg van voorpagina

Koningsfeesten

De Oranjevereniging telt ook maar liefst 1600 leden, veel meer dan Empe inwoners heeft. Ze komen deels dus ook uit de omgeving: Voorst, Eerbeek, Hall. Daarvoor was dit jaar op vrijdag een speciale ledenavond waar 600 mensen op af kwamen. Voorzitter Joost Makkink zei dat er uitgebreid is gefeest. "Geweldige koningsnacht, geweldige ‘Empe got talent' voor de kinderen. We zijn tevreden én we hebben nog een feestavond te gaan: zaterdag met de band Millstreet en een DJ. Wie nog zin heeft in een feestje..”   

Ook in Eerbeek was het schuifelen bij de Koningsdagactiviteiten die vooral  plaatshadden rond café-restaurant de Korenmolen, maar ook de terrassen in het centrum zaten vol. Johan van Zadelhoff van de Korenmolen en lid van de Oranjevereniging kan alleen maar enthousiast zijn. "Een geweldig feest voor jong en oud. De feestavond, de kleedjesmarkt. Er waren zoveel mensen op de been. En voor mij als ondernemer was het ook echt een prima feest. Maar het belangrijkste is dat iedereen genoten heeft. Je kon echt merken dat Eerbeek na de corona-periode echt toe was aan een feestje. En dat was het, met ook nog dat zonnetje erbij: perfect gewoon.”

Volgens Edwin Gerritsen, voorzitter van de Oranjevereniging, was het feest ’s avonds zowel bij de Korenmolen als op het Stuyvenburchplein prima bezocht en verliep het programma helemaal naar wens. “’s Ochtends maakten we een mooie start van Koningsdag met het hijsen van de vlag door de burgemeester en het Wilhelmus bij de Beekwal. Dat wordt zo gewaardeerd door de bewoners van het verzorgingshuis. En verder spreken de cijfers ook voor zich. We hebben 117 kleedjes kunnen vergeven. En aan onze traditionele fietstocht door Brummen namen 328 mensen deel. Attracties zijn gratis, maar voor de kleedjes en de tocht moet 2 euro worden betaald. Samen met de verloting leverde dat 3185 euro op.” Het geld naar Kinder Vakantie Spelen Eerbeek.