Afbeelding

Vervolg van voorpagina

Koningsfeesten

De Oranjevereniging Empe telt maar liefst 1600 leden, veel meer dan het dorp inwoners heeft. Leden komen behalve uit Empe ook uit onder meer Voorst, Eerbeek, en Hall. Voor hen was er dit jaar op vrijdag een speciale ledenavond waar 600 mensen op af kwamen. Zij beleefden een fantastisch feest waarop het gerstenat rijkelijk vloeide.

OVE Empe-voorzitter Joost Makkink: "Het was een geweldige koningsnacht en dit gold ook voor ‘Empe got talent' op Koningsdag. We zijn tevreden én we hebben zaterdag nog een feestavond met de band Millstreet en een DJ. Dus wie nog zin heeft in een feestje..."  


Zonnetje erbij

Ook in Eerbeek was het schuifelen bij de activiteiten die vooral plaatshadden rond de café-restaurant de Korenmolen, maar ook de terrassen in het centrum zaten vol. Johan van Zadelhoff van de Korenmolen en lid van de Oranjevereniging kan alleen maar enthousiast zijn. "Een geweldig feest voor jong en oud. Er waren zoveel mensen op de been. En voor mij als ondernemer was het ook echt een prima feest. Maar het belangrijkste; iedereen genoot weer! En met dat zonnetje erbij: perfect gewoon.”   


Gewaardeerd

Volgens Edwin Gerritsen, voorzitter van de Oranjevereniging, was het feest 's avonds zowel bij de Korenmolen als op het Stuyvenburchplein prima bezocht en verliep het programma helemaal naar wens. "'s Ochtends maakten we een mooie start van Koningsdag met het hijsen van de vlag door de burgemeester en het Wilhelmus bij de Beekwal. Dat wordt zo gewaardeerd door de bewoners van het verzorgingshuis. En verder spreken de cijfers ook voor zich. We hebben 117 kleedjes kunnen vergeven. En aan onze traditionele fietstocht namen 328 mensen deel. Attracties zijn gratis, maar voor de kleedjes en de tocht moet 2 euro worden betaald. Samen met de verloting leverde dat 3185 euro op.”

Deze mooie opbrengst komt ten goede aan de Kinder Vakantie Spelen Eerbeek.