Voor het Koningsontbijt schoven 130 Hallenaren aan. Foto Peter Leunissen
Voor het Koningsontbijt schoven 130 Hallenaren aan. Foto Peter Leunissen

Hall viert als vanouds feest

Algemeen

HALL - Drie dagen stond Hall in het teken van de Koningsdagen. En het dorp feestte als vanouds. Maar er was ook meer te vieren dan alleen de verjaardag van de koning. Ook de nieuwbouwwijk De Wheemekamp werd namelijk officieel geopend (zie elders in deze krant). Bijzonder: de Hallse jongeren organiseerden alle festiviteiten dit jaar.

Deze begonnen vrijdag om 11:00 uur met de Koningspelen waaraan tientallen kinderen van De Vossestaart energiek deelnamen. In de avond volgde een Koningsfeest in de tent op het terrein van SHE, dat pas in de vroege uurtjes werd afgesloten. Zaterdagochtend beleefden ouderen hun spelmoment. Hierbij draaide het om behendigheid en kennis. Aansluitend was er de opening van de Wheemekamp gevolgd door een borrel, waaraan enthousiast werd deelgenomen.

Ontbijt- en lunchservice Groot Boerle verzorgde een waar Koningsontbijt waaraan 130 Hallenaren aanschoven. Pastor Jolanda Aantjes, ondersteund door muziekvereniging DES, zorgde voor een bezinningsmoment onder het thema ‘Mag ik dan bij jou’, naar het gelijknamige lied van Claudia de Breij. Ze stond daarbij stil bij de zestig Oekraïense vluchtelingen die verblijven in het ABK-gebouw in Hall. Een concert van DES volgde, waarna de feestelijkheden werden afgesloten met een muziekbingo en het gezamenlijk kijken naar de Formule 1 GP van Emilia-Romagna.