Afbeelding

Vijf jeugdlintjes uitgereikt

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN -  Zes volwassen inwoners van de gemeente Brummen kregen een lintje ter gelegenheid van Koningsdag. Maar ook Brummense kinderen werden geëerd met een onderscheiding, de Brummense Bikkel, vanwege een bijzondere prestatie. 

Zo kregen Sterre, Fedde, Amy en Indy Reinders vorige week op hun school Sterrenbeek een jeugdlintje onder luid tromgeroffel van de drumband van de school. Burgemeester Van Hedel spelde hen de Bikkels op. De vier haalden in januari 222 kerstbomen op in hun buurt, plus een fiks aantal statiegeldflessen. Met de verdiende 261 euro willen ze hun vriendje Rens Heijink een leuke dag bezorgen. Rens lijdt aan een energiestofwisselingsziekte. De moeder van de jongen nam de gift geëmotioneerd in ontvangst en zei een bijzondere bestemming te gaan vinden. Voor alle leerlingen was er daarna ijs.

Van Hedel reikte de Brummense Bikkel dinsdag uit aan Bo Kürble. Hij ontving dit jeugdlintje bij Dierenpark het Goor in Brummen. Bo is vanaf zijn vierde jaar al betrokken bij het dierenpark en vanaf zijn veertiende actief vrijwilliger. Bo voert de dieren, doet de social media en organiseert het paaseieren zoeken. “Hij is vaker bij het dierenpark dan thuis”, aldus zijn moeder. De jury onder leiding van wethouder Ingrid Timmer waardeert Bo’s inzet voor het dierenpark en heeft de nominatie gehonoreerd. De Brummense Bikkel is in 2011 ingevoerd om bijzondere Brummense jongeren in het zonnetje te zetten.