Afbeelding
Foto:

Eerste besluitvormende raad

BRUMMEN- De Brummense gemeenteraad is donderdag voor een eerste besluitvormende raad bijeengekomen. Overigens heel spannend was dat niet. Er stonden maar twee besluiten op de lijst, maar dat waren hamerstukken en die werden dus niet besproken.

 Een daarvan was dat Brummen haar belastingtechnische zaken als de WOZ, de heffing en inning voor OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing en toeristenbelasting gaat onderbrengen bij een externe organisatie: Tribuut. Die voert dat werk al uit voor Apeldoorn, Epe, Voorst, Zutphen en Lochem. Tot dusver handelde Brummen de taken zelf af. Maar met de huidige bezetting van het eigen team 'Belastingen' is dat te kwetsbaar om ook in de komende jaren alle werkzaamheden kwantitatief en kwalitatief naar behoren te blijven uitvoeren. Ook al vanwege krapte op de arbeidsmarkt is het moeilijk voldoende gekwalificeerde mensen te vinden.

Tevens had een aantal benoemingen plaats. Daarbij ging het om Ronald Boerefijn (CDA) en Niels Noordstar (VVD) als raadslid. Zij konden bij de installatie van de raad op 30 maart niet aanwezig zijn.

Verder werden de heer Berendsen (Lokaal Belang), Gerda Jolink (VVD), Simone Cox (PvdA), Maroesja Elshof (PvdA), Jonathan Vondeling (GroenLinks), Jan Willem De Jonge (GroenLinks), Gerry Ypma (CDA), Desiree Brouwer-de Geus (CDA) en Mark Holtslag (D66) benoemd als steunfractielid.