Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Internationaal dogfrisbeetoernooi in Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie, zijn ze terug. Op zondag 1 mei organiseren The Dazzling Disc Dogs, het dogfrisbeeteam van Kynologenclub Brummen e.o, een internationale dogfrisbeewedstrijd. 

Hierbij worden deelnemers verwacht uit diverse Europese landen. Zowel beginnende als gevorderde spelers zullen, samen met hun viervoeters, hun uiterste best doen om punten te behalen voor het Europese kampioenschap dogfrisbee, dat wordt gehouden in Nederland. Daarnaast tellen deze punten mee voor het wereldkampioenschap in Zwitserland, dat in september plaatsheeft.

Dogfrisbee is een hondensport met verschillende onderdelen. Zowel baas als hond vertoont zijn kunsten met de schijven op muziek in de freestyle klasse. Een vierkoppige jury uit binnen- en buitenland scoort het duo; handler en hond, op verschillende onderdelen. In de klasse throw and catch is het van belang dat de hond de frisbee op een grote afstand vangt en weer snel terugbrengt bij de baas.

Voor publiek is de sport dogfrisbee ook erg leuk om naar te kijken. De spectaculaire shows die baas en hond laten zien, laten je soms ademloos toekijken. De wedstrijd is van 10:00 uur tot 17:00 uur op het terrein van K.C. Brummen aan de L.R. Beijnenlaan 22 in Brummen. Er zijn verschillende stands aanwezig en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. De toegang is gratis.