Een eerdere Koningsdag in Eerbeek. Foto: Oranjevereniging Eerbeek
Een eerdere Koningsdag in Eerbeek. Foto: Oranjevereniging Eerbeek

Volop vermaak tijdens Koningsdag

Algemeen

EERBEEK - Met veel enthousiasme organiseert Oranjevereniging Eerbeek een nieuwe editie van Koningsdag. Deze dag zal in het teken staan van vermaak voor jong en oud. Er zijn namelijk diverse activiteiten waaraan kinderen  en volwassenen kunnen deelnemen.

Om 10:00 uur hijst burgermeester Van Hedel op het terrein van Woonzorgcentrum De Beekwal de Nederlandse vlag. Muziekvereniging de Eendracht zal tijdens deze gebeurtenis het Wilhelmus ten gehore brengen. Net als eerdere edities is er ook dit jaar een fietstocht die deelnemers leidt door de prachtige omgeving. Er is een mooie route uitgezet van ca. 25 kilometer. Onderweg is er een rustpunt waar fietsers een kleine (gratis) versnapering krijgen aangeboden. Deelname kost €2,00,- en de opbrengst gaat naar het goede doel: de Kinder Vakantie Spelen.

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt blijft ook een onderdeel van deze feestelijke dag. Net als eerdere jaren is de verwachting dat er ook dit jaar weer veel belangstelling van kinderen zal zijn om een plaatsje te bemachtigen op deze kleedjesmarkt. Dus wees er snel bij! Een plaatsbewijs kost €2,00 en is verkrijgbaar bij Jumbo Eerbeek.

Jeugdvogelschieten

Met medewerking van de Schuttersvereniging Eerbeek wordt er met een echte luchtbuks op een vogel van schuim geschoten. De Jeugd Schutterskoning of -koningin wint niet alleen eeuwige roem, maar natuurlijk ook een leuke prijs. Op deze manier kunnen de jonge deelnemers ook vast oefenen voor het ‘echte’ werk. De deelname is gratis en schieten kan van 10 tot 16 jaar op eigen risico. Opgeven kan vanaf 14:00 uur bij de locatie van het jeugdvogelschieten. 

Theatervoorstelling

Op Koningsdag zal de theatergroep Ranja ‘De Magische Steen’ spelen. In deze voorstelling staat de heksenwereld op zijn kop. De magische steen is zoek! Drie eigenwijze heksjes zijn op pad gestuurd naar de mensenwereld met een missie: zoek de magische steen!  

Beste beentje

Veda, Trixie en Adora zetten hun beste beentje voor om deze opdracht te laten slagen. Deze interactieve en muzikale voorstelling is gemaakt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en duurt 35 minuten. Verder zijn er diverse gratis attracties op het terrein, kunnen kinderen zich laten schminken, kun je deelnemen aan een interactieve sportdemonstratie van Helvisport en zal er een verloting plaatsvinden met fantastische prijzen, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. 

Partyband

De ongetwijfeld zeer feestelijke dag zal bij De Korenmolen afgesloten worden met een spetterend optreden van partyband FUNHOUSE.  Kijk voor meer informatie over het Koningsdagprogramma in Eerbeek op: www.oranjeverenigingeerbeek.nl.