Foto: Loenermarkruiters
Foto: Loenermarkruiters

Concours Hippique Loenermarkruiters

Algemeen

LOENERMARK - De  Loenermarkruiters houden op zaterdag 15 mei, na een onderbreking van twee jaar, alweer voor de 45ste keer hun Concours Hippique. Deze wedstrijd heeft zoals gebruikelijk plaats op de schaapsweide bij de schaapskooi in de Loenermark.

Een mooiere locatie voor zo’n sportevenement is eigenlijk niet te vinden en de vereniging is het Gelders Landschap dan ook zeer erkentelijk, dat het organiseren van dit concours weer mogelijk is gemaakt. Van dit inmiddels regionaal zeer bekende concours, proberen de Loenermarkruiters ieder jaar weer een echt evenement te maken, dat zich zowel sportief, als voor het publiek kan meten met wedstrijden van flinke allure. Dat het Loenense Concours bij de ruiters en amazones in de afgelopen jaren heel populair geworden is, blijkt uit de zeer goed gevulde deelnemerslijst.

Het publiek en de deelnemers mogen zich verheugen op mooie dressuurwedstrijden bij zowel de paarden als de pony’s. Daarnaast zullen de pony’s om de linten en prijzen strijden in de springrubrieken in vrijwel alle klassen. Een extra cachet wordt nog gegeven door een nieuwe rubriek op ons concours. Voor het eerst zal er een WE-clinic en -wedstrijd worden gereden. WE staat voor Working Equitation Holland. Deze vorm van dressuur is ontstaan uit het werken met paarden en runderen in Zuid-Europa. De allerkleinste ponyruitertjes komen uit in de Bixie-rubrieken.

Voor dit concours staat een interessant stuk sport en sportpromotie op het programma. Om een ieder in de gelegenheid te stellen hier met volle teugen van te genieten, heeft de vereniging dan ook gemeend de toegang tot het Concours Hippique evenals voorgaande jaren wederom gratis te houden.