Afbeelding

‘Studio Actief in Beweging’ slaat aan

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Sinds een aantal maanden is Stichting Sportkompas actief bij Studio Actief van Stichting Welzijn Brummen. Onder de naam ‘Studio Actief in Beweging’ komen beweegcoaches van Sportkompas bij Studio actief om deelnemers een half uur te bewegen en zo bij te dragen aan een gezondere levensstijl. Wekelijks wordt dit georganiseerde beweegmoment op maandagmiddag aangeboden in het Tjark Riks centrum in Eerbeek. 

Beweging door verbinding, daar staat Stichting Sportkompas voor. Sportkompas maakt sport en bewegen voor iedereen in de gemeente Brummen mogelijk vanuit de visie dat samen sporten en bewegen inspireert en verbindt. Verenigingsondersteuner Jacco Peelen vertelt: “Samen bewegen als onderdeel van een dagbesteding draagt positief bij aan de gezondheidswinst van een ieder.”

Studio Actief is onderdeel van Stichting Welzijn Brummen. Studio Actief is er voor iedereen die deel wil blijven nemen aan het gewone leven. Dat betekent contact met anderen, elkaar ont­moeten, na blijven denken over de dingen die je belangrijk vindt, gezond eten en in beweging blijven.

Bianca Wijnhoven, begeleider Studio Actief, vertelt: “De activiteit sluit aan bij de bewustwording van de deelnemers dat bewegen belangrijk en dat de deelnemers uitgedaagd worden om te bewegen om stijfheid te verminderen.” De deelnemers kijken uit naar de komst van de beweegcoach Giel van Stichting Sportkompas. Elke week verrast hij de aanwezigen met een uitdagend en leuk beweegmoment. Naast bewegen staat plezier en ontmoeting centraal bij de activiteiten van Studio Actief. Indien inwoners willen aansluiten bij deze beweegactiviteit zijn ze van harte welkom op de maandag van 15:00 tot 16:00 uur.

Lokaal Sport Akkoord

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Lokaal Sport Akkoord. Het Lokaal Sport Akkoord heeft als doel meer mensen het plezier in bewegen te krijgen. Dit project is een voorbeeld om ouderen en kwetsbare inwoners te activeren of kennis te laten maken met het bewegen binnen een bestaand netwerk.