Roos Stevens legt de laatste hand aan een feestelijke taart. Foto: Roos Stevens
Roos Stevens legt de laatste hand aan een feestelijke taart. Foto: Roos Stevens

Roos heeft van bakhobby haar beroep gemaakt

Algemeen

EERBEEK/ HALL - Roos Stevens (20) uit Hall bakte afgelopen twee jaar onder meer themataarten in een als bakstudio ingerichte stacaravan achter haar ouderlijk huis. Sinds zaterdag 2 april heeft zij een eigen winkel met bakkerij aan de Molenstraat 9 in Eerbeek. De officiële opening van Roos Bakings is zaterdag 9 april. Klanten krijgen die dag tussen 9.30 uur en 15.30 uur gratis koffie/thee met iets lekkers erbij.

Op haar dertiende was Roos thuis al met fondant en het maken van grote taarten in de weer. “Het bakken zit helemaal niet in de familie. Mijn ouders hebben dan ook werkelijk geen idee waar mijn passie vandaan komt”, zegt Roos lachend.

Door het bekijken van filmpjes op YouTube en Instagram leerde Roos zichzelf hoe zij verschillende lekkernijen kon maken. Vier jaar geleden ging ze ‘voor de lol’ kijken op een open dag van de banketbakkersopleiding in Doetinchem. “Ik wist toen nog niet wat ik wilde worden. In Doetinchem ontmoette ik allemaal leuke mensen en ik zag de opleiding wel zitten.” Roos haalde haar diploma in twee in plaats van drie jaar.

In februari 2021 begon de Hallse haar eigen bedrijf onder de naam Roos Bakings, wat nu ook de naam van haar winkel is. Naast taarten bereidt Roos bijvoorbeeld ook gebakjes, brownies, bonbons, maracons en cupcakes. Zij geeft ook workshops.

Kijk voor meer informatie op: https://www.roosbakings.nl/.