BIJzondere BIJeenkomst

LEUVENHEIM - Het Bijenlint Leuvenheim hield afgelopen zondagmiddag zijn BIJeenkomst in het Buurthuis van het dorp. De BIJeenkomst stond voornamelijk in het teken van de bijen. Het geheel was ook opgezet om aandacht te geven aan de achteruitgang van de populatie bijen en de vele andere soorten insecten.

Al was de aanleiding voor de BIJeenkomst minder vrolijk, de middag was dat zeker wel. Het was lekker druk en gezellig en zowel de bezoekers als de organisatoren kijken terug op een geslaagd festijn.

De bezoekers konden veel informatie halen bij de verschillende natuurorganisaties. Er was een kleine plantenmarkt met daarnaast een plantenruilmarkt met planten van en voor bezoekers. Er waren biologisch-dynamische groenten te bewonderen. Er werden bijenhotels en vogelnestkastjes gebouwd. Ook waren er lezingen over het wel en wee van de bijen en ook van de ringslang en hun nut in het ecosysteem. Er was muziek en uiteraard werd er voor de inwendige mens gezorgd. En iedere bezoeker kreeg een zak met bollen mee om de eigentuin te laten bloeien.


Kortom, er was van alles te zien en te beleven. Eenieder vond de middag voor herhaling vatbaar en dat is ook de bedoeling. De BIJeenkomst heeft ervoor gezorgd dat meer mensen zich bewust zijn van het nut van bijen en insecten voor onze leefomgeving.