De dubbele expositie bestaat uit glasobjecten van Janny Bongers en schilderijen van Gera Buter. Foto: gemeente Brummen
De dubbele expositie bestaat uit glasobjecten van Janny Bongers en schilderijen van Gera Buter. Foto: gemeente Brummen

Dubbele expositie in hal gemeentehuis

Algemeen

BRUMMEN - In de hal van het gemeentehuis exposeren in april, mei en juni gezamenlijk Janny Bongers (schilderijen) en Gera Buter (glasobjecten).

Na jarenlange fotografie heeft Janny Bongers haar echte passie gevonden in het schilderen. Zij schildert met acrylverf en experimenteert graag met allerlei mediums om haar schilderijen structuur te geven. Het boeit haar om de balans te vinden tussen deze structuren en de kleuren in haar werk. Haar werk is zeer gevarieerd, van abstracten met prachtige structuren tot kleurrijke huizen. Zij  hoopt dat de bezoekers net zoveel plezier beleven aan haar schilderijen als wat zij ervaarde tijdens het creëren ervan. Zie ook www.jampy.exto.nl. 

Ook Gera Buter heeft voordat zij zich toelegde op glaskunst een andere weg bewandeld, zij heeft vele mooie beelden gehakt uit allerlei steensoorten. Zij raakte in 2004 zo geïnspireerd tijdens bezoeken aan glasateliers in Zweden, dat zij daar voortvarend mee aan de slag is gegaan. Het spel van licht en kleur, het smelten en vormen van glas zijn fascinerend. Het met de hand snijden, daarna stoken en het afkoelen op de juiste manier, altijd weer spannend of het mooi wordt en heel blijft. Des te mooier als het daarna staat te stralen in de zon. Info op www.gera-art.nl. 

De gezamenlijke expositie is de komende maanden te bekijken op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.