Veilingmeester Jan en zijn assistente de Oekraïnse Valya leidden de veiling in goede banen!
Veilingmeester Jan en zijn assistente de Oekraïnse Valya leidden de veiling in goede banen!

Benefietavond Oekraïne groot succes!

Algemeen

BROEK/ BRUMMEN - De benefietavond voor Oekraine die woensdag 6 april plaats vond in de Vroolijke Frans was in alle opzichten een zeer geslaagde avond. Met 120 bezoekers was de Vroolijkheid tot de laatste stoel bezet. Het afwisselende programma met zang, een veiling en het Oekraïense buffet vielen zeer in de smaak, zeker ook bij de uitgenodigde Oekraïense mensen die in Brummen verblijven. Door de inkomsten van het buffet en vooral door de opbrengsten van de veiling is er een bedrag van een kleine € 9000,- beschikbaar gekomen voor lokale initiatieven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Onder de bezielende leiding van veilingmeester Jan Dragt, geassisteerd door de Oekrainse Valya, waren de door ondernemers kunstenaars en particulieren beschikbaar gestelde kavels binnen een mum van tijd tegen recordprijzen aan de man of vrouw gebracht. Diners bij vrijwel elk restaurant in de gemeente Brummen, autoritten in een oldtimer en Ferrari of kaarten voor De Zwarte Cross en Manana Manana vonden snel hun weg naar de biedende liefhebbers.

De muzikale opluistering van de avond was in handen van het Slavisch Arnhems Koor dat de avond afsloot met een lied waarbij de aanwezige Oekraïense gasten uit volle borst meezongen. Ook voor de inwendige mens was het een geslaagde avond door het door Chefkok Eric Elzinga samengestelde buffet met speciale bijzondere Oekraïense gerechten.
Kortom een zeer geslaagde avond voor de aanwezigen en een substantieel bedrag voor de ondersteuning van de lokale initiatieven voor de Oekraïense vluchttelingen.