Gedeputeerde Peter Kerris reikt het certificaat uit aan Ben van Vuuren
Gedeputeerde Peter Kerris reikt het certificaat uit aan Ben van Vuuren

Nieuwe Sociale Innovatie Pionier in Gelderland

Algemeen

REGIO - Provincie Gelderland heeft er een nieuwe sociale innovatie pionier bij: Ben van Vuuren, directeur van AKOS in Klarenbeek. AKOS is een advies- en ingenieursbedrijf dat industriebedrijven klaar maakt voor de toekomst. De sociale innovatie pioniers maken andere bedrijven bewust van de noodzaak om  te investeren in training, scholing en nieuwe manieren van samenwerken.

Donderdag 31 maart reikte gedeputeerde Peter Kerris het certificaat uit tijdens een werkbezoek van de sociale innovatie pioniers aan het bedrijf Kranendonk in Tiel. 

Innovatie is mensenwerk

Peter Kerris: ‘Innovatie is mensenwerk. Door slimmer samen te werken en talent beter te benutten halen bedrijven meer uit de mensen en uit de organisatie. De pioniers laten zien dat sociale innovatie loont, voor bedrijf en medewerker.’

Slim (samen) werken

De economie verandert snel door digitalisering en robotisering. Maar technische vernieuwing kan niet zonder sociale vernieuwing. Het succes van bedrijven is steeds meer afhankelijk van sociale innovatie. Voorbeelden zijn het werken in zelfsturende teams, werken met flexibele werktijden en verzamelplaatsen waar medewerkers van verschillende bedrijven samenwerken. Een ander voorbeeld is het trainen van de ‘21st century skills’ van medewerkers. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden.

Sociale innovatie loont

Ben van Vuuren is de 11e sociale innovatie pionier in Gelderland. Ze laten zien dat bedrijven die investeren in sociale innovatie succesvoller en vernieuwender zijn. Met meer tevreden medewerkers. Ben is het type ondernemer dat sociale innovatie als voorloper toepast. Met dienend leiderschap runt hij zijn organisatie van onderaf en stimuleert hij zijn 150 medewerkers om beter en slimmer (samen) te werken.

Te weinig tijd en geld

Uit onderzoek is gebleken dat veel werkgevers nog achterblijven in sociale innovatie. Niet alle bedrijven hebben genoeg tijd, geld en kennis om hierin te investeren. Provincie Gelderland stimuleert bedrijven daarom om werk te maken van scholing, samenwerking en nieuwe organisatievormen vanuit het programma Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Noot voor de redactie/niet voor publicatie

Meer info: Michel Hulsink, 026-3599022, m.hulsink@gelderland.nl of het Provincieloket 026-359999. Na kantooruren kunt u bellen met de piketwoordvoerder, (026) 359 8717