Bijen op een honingraat.
Bijen op een honingraat.

Veel activiteiten op BIJeenkomst in Leuvenheim

Algemeen

LEUVENHEIM - Op zondagmiddag 3 april is er in en rondom het Buurthuis in Leuvenheim een heuse BIJeenkomst: een gezellige middag die geheel in het teken staat van de bijen. De organisatie is in handen van het Bijenlint Leuvenheim. Er is van alles te halen en te doen. Iedereen is welkom. Het is geen bijenmarkt, maar een markt voor de bijen.

Iedereen die meer wil weten over het leven van de ruim 350 soorten bijen die ons land rijk is, kan er allerlei informatie en materialen halen om daarna zelf aan de slag te gaan om de leefomstandigheden van de bijen op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier in eigen tuin te verbeteren en zo de neergang van de bijen, die al decennia gaande is, om te buigen.

Op de BIJeenkomst is er van alles te beleven. Er is een plantenruilmarkt, bezoekers kunnen een heus bijenhotel maken, natuurorganisaties presenteren zich en er zijn streekproducten te koop. Verder staan een korte lezing, presentaties en muziek op het programma. Elke bezoeker krijgt een doe-pakket mee met bollen van bij-vriendelijke planten en andere belangrijke informatie. 

De BIJeenkomst duurt van 14.00 tot 17.00 uur en het Buurthuis staat aan de Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim, de provinciale weg die door het dorp loopt. Kom op de fiets indien mogelijk, er is beperkte parkeergelegenheid. De toegang is gratis.