Marente de Moor.
Marente de Moor.

Lezing Marente de Moor in Bibliotheek Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Op verzoek van De Boekensteun verzorgt schrijver en columniste Marente de Moor op donderdagavond 14 april een lezing in de Bibliotheek Brummen. 

De Moor (Den Haag, 1972) woonde in de jaren negentig in Rusland, waar ze aan de theaterschool studeerde en artikelen en columns schreef voor weekblad De Groene Amsterdammer. Na terugkeer in Amsterdam werkte ze een aantal jaren als redacteur voor de weekbladen Elsevier en HP/De Tijd. In 2007 verscheen haar veelgeprezen romandebuut De overtreder. In 2010 en 2011 werd haar tweede roman, De Nederlandse maagd, zowel in Nederland als Duitsland zeer lovend ontvangen. In 2011 werd het boek onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en in 2014 met de European Union Prize for Literature. Het boek is inmiddels in zestien talen vertaald.

Het in 2013 verschenen Roundhay, tuinscène bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. In 2016 won Gezellige verhalen de Biesheuvelprijs voor beste verhalenbundel. Twee jaar later werd haar roman Foon zeer warm onthaald in de Nederlandse pers en onderscheiden met de Jan Wolkers Prijs en de F. Bordewijk-prijs voor het beste Nederlandstalig prozaboek. Foon gaat over de nu zo actuele thematiek van mythologie, hersenspoeling en alternatieve waarheden in Rusland. Dit komt ook zeker ter sprake tijdens de lezing.

Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit is verplicht via de website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en niet-donateurs betalen: € 5,00. Aanvang: 20.00 uur.