Afbeelding

Succesvol Open Podium

Algemeen

LEUVENHEIM - Afgelopen zaterdag vond het eerste open podium plaats in het Buurthuis in Leuvenheim. Op initiatief van dorpsgenoot Merijn Smeets kwamen een 5-tal beginnende bands naar het Buurthuis om hun muzikale talenten te laten horen.

Het spits werd afgebeten door Merijn Smeets. Hij speelde een aantal zelf gecomponeerde Nederlandstalige nummers waarin de dagelijkse uitdagingen goed bezongen werden. Daarna volgde de enthousiaste coverband The Future. Voor deze band was dit het eerste optreden, daar was echter niets van te merken. Met veel bravoure werden de nummers gespeeld. Een mooi resultaat na 6 weken oefenen met elkaar.

Vervolgens kwam de soliste Mariana Mattijssen op het podium, zij begeleidde zichzelf op gitaar. 

Ze liet een aantal mooie ingetogen nummers horen, van deze dame gaan we zeker meer horen in de toekomst. Als 4e kwam de ervaren zanger Harry Leurink met zijn nieuwe band op het podium. Deze band bracht eigen repertoire ten gehore die met veel emotie werd gezongen. Bijzonder was de bijdrage van de grote contrabas.
Als laatste was het de beurt voor de U2 coverband Uke22. Op een eigen wijze werden nummers van U2 gespeeld. Niet zomaar coveren maar vooral met een eigen interpretatie van de muziek waardoor er veel herkenning was.

Dit was het eerste open podium in Leuvenheim, gezien het grote enthousiasme gaat dit zeker een vervolg krijgen. Zo komt er een podium voor startende muzikanten die ervaring op willen doen in het optreden.