De drie gezinnen uit Oekraïne werden in de Kruiskerk welkom geheten in een hartverwarmende kerkdienst. Foto: Kruiskerk
De drie gezinnen uit Oekraïne werden in de Kruiskerk welkom geheten in een hartverwarmende kerkdienst. Foto: Kruiskerk

Inspiration Centre inspireert Kruiskerk om vluchtelingen te helpen

Algemeen

EERBEEK - Vrijdag 18 maart zijn drie gezinnen uit Oekraïne aangekomen in Nederland. Zij zijn gekomen op verzoek van Nina Ognivchuk, oprichtster van het Inspiration Centre Ukraïne. De Kruiskerk in Eerbeek heeft een speciale band met het Inspiration Centre, dat door de gemeenteleden van de Kruiskerk al heel lang wordt ondersteund met goederen en geld.

De drie gezinnen zijn tijdelijk ondergebracht in een groepsaccommodatie in Vorden. Een groep mensen van de Kruiskerk onderzoekt of het mogelijk is de gezinnen te huisvesten in Eerbeek. Uiteraard zijn ook andere mensen van de Kruiskerk bezig om te helpen waar ze kunnen. De gezinnen zijn in Vorden zeer goed opgevangen, maar vanwege de speciale band die er is tussen het Inspiration Centre en de Kruiskerk, is de wens de vluchtelingen in Eerbeek (en dus de Kruiskerk) te huisvesten met mogelijkheden om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen zijn. 

Na aankomst in Apeldoorn zijn de vluchtelingen naar de Kruiskerk gebracht voor een ontmoeting en een stevige maaltijd. Zondag 20 maart zijn de drie gezinnen in een hartverwarmende kerkdienst welkom geheten. De Kruiskerk wil de opvang en de hulp allesbehalve alleen doen. Alle hulp is welkom. Denk onder meer aan: huisvesting, damesrijwielen, kinderzitjes, kinderspeelgoed, werk, onderwijs en aandacht. ‘Inwoners van Eerbeek: help ons helpen!’, zo luidt de oproep van de Kruiskerk. Het contactadres is: info@kruiskerkeerbeek.nl.