Eddy Vermaat is door vv Oeken verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2021. Foto: Vv Oeken
Eddy Vermaat is door vv Oeken verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2021. Foto: Vv Oeken

Duizendpoot Eddy vrijwilliger van het jaar bij vv Oeken

Algemeen

OEKEN - Eddy Vermaat is onlangs verkozen tot en gehuldigd als vrijwilliger van het jaar 2021 bij vv Oeken. Normaal gesproken is de nieuwjaarsreceptie de gelegenheid om bijzondere leden in het zonnetje te zetten. Omdat deze afgelopen januari geen doorgang kon vinden, werd uitgeweken naar een passend moment. Hoewel dat moment door coronabesmettingen, vakanties en andere oorzaken een aantal keer werd verplaatst, lukte het op woensdag 16 maart wel om alle betrokken bij elkaar te krijgen. Op een vol trainingsveld, te midden van de vele meidenteams en het Vrouwen30+ team, nam voorzitter Emile Jager het woord.

De vrijwilliger van het jaar 2021 is iemand met een groot hart voor meiden- en vrouwenvoetbal en die ambassadeur voor deze tak van sport in de wijde regio. Hij maakt clubbelang of eigenbelang ondergeschikt aan het meiden- en vrouwenvoetbalbelang, en vanuit dat belang er afgelopen zomer (mede) voor heeft gezorgd dat Oeken met een volledige meidenlijn weer zelfstandig door kon. Deze geduldige vrijwilliger loopt al jarenlang mee als trainer, maar ook als coördinator. Dit kon alleen maar over Eddy Vermaat gaan. Rond 2000 begon hij zijn trainerscarrière bij de meiden in deze regio. Al snel maakte hij de overstap naar Oeken en sinds die tijd volgde slechts een half jaar een uitstapje naar vv Dieren. 

Eddy zet zich naast trainer en VTC- coördinator onder andere in voor alles op het gebied van BHV en EHBO, als scheidsrechter, gastheer op wedstrijddagen, organisator voor activiteiten, razende reporter en fotograaf bij evenementen. Een vrijwilliger dus om trots op te zijn als vereniging. Vermaat was blij verrast met deze onverwachte huldiging, zo kort voor het 50-jarig bestaan van het vrouwenvoetbal binnen de KNVB en vv Oeken. Eddy sprak uit dat hij voor de huidige generatie meiden en vrouwen die bij Oeken voetballen, maar ook een ieder die dat de afgelopen 50 jaar heeft gedaan, binnenkort meer kan meedelen over een mooi moment om dat te vieren. Namens het bestuur willen we Eddy nogmaals van harte feliciteren en vooral bedanken voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid bij onze mooie vereniging.