Toeschouwers kunnen een spectaculaire voorstelling in de voormalige mestsilo verwachten.

Foto: Kees van de Vendel
Toeschouwers kunnen een spectaculaire voorstelling in de voormalige mestsilo verwachten. Foto: Kees van de Vendel

Vuur en verhalen in oude mestsilo

Algemeen

BRUMMEN - In het buitengebied van Brummen worden concerten georganiseerd in een voormalige mestsilo. Dit initiatief is een verrassende combinatie van muziek, natuur en beeld. Nu het nog te koud is, komen er op zaterdag 2 april geen muzikanten maar vuurspuwers. Vuur was vanouds iets wonderbaarlijks: onweer of brand. Een vreemd fenomeen dat uit de lucht leek te komen. Vuur werd gezien als iets goddelijks. Het beheersen van vuur was iets magisch: energie zonder spierkracht. Vuur heeft tegelijkertijd iets aantrekkelijks én afschrikwekkends.

Arne Verdonk begon als kind al met vuurwerk te spelen. We kennen hem uit die tijd: zeer gedreven, heel erg handig en toen al bouwde hij een show op de maat van drums. Dat is hij blijven doen, zijn repertoire is inmiddels uitgebreid. Muziek maakt nog steeds onderdeel uit van zijn show. Rik Vuur vertelt het ons met mythologische verhalen uit verschillende culturen, terwijl hij met vuur zijn kunsten laat zien. Het spel van vlammen op de silowand en de reflectie in het water geven een spectaculair effect.  Deze bijzondere voorstelling begint volgende week zaterdag om 20.00 uur. Locatie: Weg naar het Ganzen Ei 7/9. De entree bedraagt 12 euro, te betalen bij de silo. Aanmelden kan bij organisator Corrie van de Vendel via kunst@corrievandevendel.nl. Het publiek staat op een omgang rondom de bak. Voor mensen die slecht ter been zijn, is een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Het eerstvolgende siloconcert is op zondag 1 mei, aanvang 15.00 uur. Dan speelt het Cellokwartet Cellowercken Zutphen, met onder anderen Jeroen Den Herder.