Aftrap verkiezingen in loods 'werkfit' Brummen
Aftrap verkiezingen in loods 'werkfit' Brummen

Aftrap verkiezingen in loods, met koffie en gebak

Algemeen

BRUMMEN - Als in de vier jaar na de verkiezingen in maart de sfeer in de raadszaal zo gemoedelijk en opgewekt is als afgelopen zaterdag in een koele loods op bedrijventerrein de Kollergang, dan gaat Brummen een bestuursperiode tegenmoet die weleens heel constructief zou kunnen zijn.

Andere jaren was Hall de plek waar de aftrap werd gedaan voor de verkiezingscampagnes. Daar werden dan telkens de eerste verkiezingsposters geplakt op het daarvoor bestemde bord bij de kerk. Zo niet dit jaar. De twaalf verkiezingsborden die op diverse plaatsen in de gemeente ten behoeve van de verkiezingen worden opgericht, hadden nu een plaatsje gekregen in het gebouw van WerkFit Brummen. En dat scheelde een hoop. Want de zes deelnemende partijen konden nu aanzienlijk gemakkelijker de liggende borden beplakken met hun posters, met een kopje koffie en gebak bij de hand. Onderwijl elkaars posters becommentariƫrend en de kwaliteit van het plaksel vergelijkend. Heel wat anders dan de grote vellen te moeten plakken staand op een trapje bij de reeds opgerichte borden verspreid over de diverse locaties.
Burgemeester Alex van Hedel gaf het startsein voor plakactie en wenste de zes aan de verkiezing deelnemende partijen veel succes. En hij prees de gemeente gelukkig dat een aantal partijen in Brummen in ieder geval niet aan de verkiezingen deelneemt. Waarmee hij doelde op de landelijke, in de populistische hoek die in diverse gemeenten ook meedoen met de verkiezingen voor de gemeenteraad. In Brummen doen Lokaal Belang, VVD, PvdA, GroenLinks, CDA en D66 mee aan de verkiezingen op 16 maart.