Foto: Jasmijn van Dijk
Foto: Jasmijn van Dijk

Hall sloopt en bouwt verder

Algemeen

HALL - Afgelopen jaar kwamen de 24 woningen gereed in het nieuwe Hallse wijkje de Wheemekamp. Inmiddels zijn al deze woningen, die tot stand kwamen door een plaatselijk initiatief ‘Hall Bouwt’, verkocht en overgedragen aan de eigenaren.
Een paar honderd meter verder bouwt Hall verder. Weliswaar niet door Hall Bouwt, maar in opdracht van Veluwonen. Deze corporatie is bezig met de sloop van vier verouderde huurwoningen aan de Domineeskamp. Aannemer Zweersbouw vervangt die vervolgens door zes duurzame, gasloze woningen. Een nog groter project voert Veluwonen momenteel uit aan één kant van de Wethouder Giermanstraat in Brummen. Hier zijn de woningen ook gesloopt en worden ze vervangen door 25 nieuwe huizen, die ook volledig aan de duurzaamheidstandaard voldoen.

Verder staat onder meer een grote renovatie van de wijk Noorderenk in Eerbeek op de rol. Tussen 2022 en 2025 worden in fases 222 huizen in deze wijk opgeknapt en verbeterd. Daarbij gaat een grote wens van de huurders in vervulling. Die zijn zeer te spreken over onder meer de grootte van de woningen en de ligging en de sfeer in de buurt, maar ze hebben ook klachten over tocht en kou in de woningen. Die klachten worden nu verholpen onder meer door verbeteren van de isolatie van daken, vloeren en muren.

Veluwonen wil verder rond de 200 huurwoningen bouwen tot en met 2030. Vooral in Eerbeek, waar lang geen nieuwbouw in de sociale sector is gepleegd.