Foto: Joop Keutering
Foto: Joop Keutering

NLdoet actie op 12 maart bij Loenermark

Algemeen

LOENEN - Het Oranje Fonds organiseert, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Voetbalvereniging Loenermark uit Loenen heeft zich ook aangemeld voor de actie. Op zaterdag 12 maart wordt met zoveel mogelijk vrijwilligers het complex lente klaar gemaakt.

Gedurende het gehele jaar zijn vele vrijwilligers druk om het Loenermark complex te onderhouden en klaar te stomen voor trainingen, wedstrijden en activiteiten. Vrijwilligerswerk bij Loenermark heeft geen verplicht karakter. De vrijwilligers doen het bijvoorbeeld omdat ze Loenermark een warm hart toedragen, om andere mensen te ontmoeten of omdat het gezonder, vrolijker en relaxter maakt. En niet te vergeten gewaardeerd worden!

Door mee te doen aan NLdoet wil Loenermark leden, ouders van jeugdleden en niet leden enthousiasmeren om 1 dag of dagdeel mee te komen helpen om de reguliere vrijwilligers wat te ontlasten.

Op het programma staan diverse werkzaamheden, zowel binnen als buiten. Voor iedereen, van jong tot oud, is er iets geschikts te doen. Een  werkgroep is bezig met de voorbereidingen en inventariseert de uit te voeren werkzaamheden. Ook wordt een globale planning gemaakt zodat er een duidelijk beeld is van wat er gedaan kan worden.

De activiteit staat gepland van 9:00 - 16:00 uur. Uiteraard wordt begonnen met een kopje koffie. Aan het eind van de middag wordt de activiteit gezamenlijk afgesloten. Loenermark zorgt voor een broodje tussen de middag.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook graag een dagdeel of de hele dag komen helpen op zaterdag 12 maart? Vooraf aanmelden wordt zeer op prijs gesteld zodat Loenermark een beeld heeft van het aantal deelnemers. Aanmelden kan door middel van een e-mail te sturen naar: bestuurskamer@vvloenermark.nl of te bellen met de organisatie: 0651224565.

Uiteraard het is in verband met corona extra belangrijk dat NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Loenermark houdt zich aan de voorschriften. Er zijn gelukkig genoeg activiteiten die veilig kunnen plaatsvinden.

Loenermark kijkt uit naar jouw komst!