Bart Oudendijk (l) en Geert Glashouwer
Bart Oudendijk (l) en Geert Glashouwer

Geert Glashouwer uitbater Dorpslokaal Concordia

Algemeen

BRUMMEN - In Geert Glashouwer hebben de eigenaren van Dorpslokaal Concordia een lokaal bekende en volgens hen geschikte uitbater gevonden. 

Glashouwer (56) groeide op in Brummen en woont sinds twintig jaar in Zutphen: “Ik vond het zonde dat Concordia heel lang leegstond. Brummen ligt me na aan het hart. Toen een vriendin de advertentie deelde waarin de nieuwe eigenaren een uitbater zochten, heb ik direct gereageerd.” Geert werkte op allerlei plekken in Nederland en zelfs in het buitenland. Tot afgelopen november was hij gastheer op Landgoed Stakenberg in Elspeet. 

Burgemeester Alex van Hedel verricht op vrijdagavond 18 maart de officiële opening van het verbouwde en nieuw ingerichte horecabedrijf. Op zaterdag 19 maart wordt met een muzikale dag invulling gegeven aan het thema evenementen. Tenslotte krijgen op zondag 20 maart met name Brummense zang- en muziekverenigingen de ruimte tijdens een open podium.

Ontmoetingsplek

Met dit openingsweekend willen de eigenaren benadrukken dat Dorpslokaal Concordia staat voor gezelligheid en ontmoeting. Het moet dé plek worden waar Brummenaren zich thuis voelen. Daarnaast kunnen ‘gezelligheidszoekers en voorbijgangers zich laven aan een drankje, een snack of eenvoudige maaltijd’ en wordt het ‘een thuishonk en hét centrum voor belangrijke dorpsevenementen zoals de Brummense Kermis’.