Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Dwarsliggers in Eerbeek hopen op ‘knalfeest’

Algemeen

EERBEEK - Bestuur en leden van Carnavalsvereniging De Dwarsliggers in Eerbeek kijken gespannen uit naar de komende coronapersconferentie. Als minister Ernst Kuipers dinsdag, zoals verwacht, flinke versoepelingen afkondigt, kan de vereniging toch nog een mooie feestavond tegemoet zien.

Bestuurslid Marion van der Velde: “We hopen en duimen dat er versoepelingen komen en dat we voor zaterdag 26 februari in onze Residentie (De Korenmolen, red.) een knalfeest kunnen organiseren. Over de invulling van deze avond kan ik nog niets vermelden. We hebben zin in een feestje, maar het moet wel verantwoord zijn.””

Gaan alle seinen op groen, dan kunnen niet alleen de ruim 120 leden van De Dwarsliggers over twee weken de polonaise lopen. Alle carnavalsliefhebbers in Eerbeek en omgeving zijn dan van harte welkom.

Voorbereidingstijd

Voor De Dwarsliggers is de feestavond de enige haalbare carnavalsactiviteit. Andere activiteiten, waaronder de optocht, zijn afgelast omdat de voorbereidingstijd te kort is. Navraag bij de gemeente leert dat er tot op heden geen enkele vergunning voor een carnavalsevenement is aangevraagd.

In Brummen ligt het carnaval al heel lang op zijn gat. Volgens Paul Zwinenberg, die tot eind 2021 Eetcafé ’t Zwientje 2.0 runde, is rond 2005 voor het laatst carnaval gevierd door de toenmalige Carnavalsvereniging De Zwienenwroeters.