Afbeelding
Foto:

Vervolg van voorpagina

Brummen en deel van Leuvenheim naar 30km p/u

Die leidt tot een meerjareninvesteringsplan voor het reconstrueren van de wegen in de gehele gemeente. Dus ook in Eerbeek waar de roep om aanpassing van de snelheid ook te horen was.


Weginrichting nog aanpassen

Op sommige wegen is de weginrichting nog niet goed of zelfs nog helemaal niet aangepast aan de lagere snelheid. Zoals de Zutphensestraat die voor een deel door de bebouwde kom van Brummen voert. Hier is de 30 km/u al wel ingevoerd. Volgens VVN zouden er dan ook snelheidsbeperkende maatregelen moeten worden genomen. Zoals het plaatsen van bloembakken bijvoorbeeld, of drempels.


Ook spandoeken

Iedere weggebruiker is volgens de gemeente zelf verantwoordelijk voor het naleven van deze maximum snelheid. Door er regelmatig aandacht aan te schenken, wil de gemeente alle weggebruikers wijzen op de snelheidsaanpassing. Dit doen zij door de berichten op social media en ook zullen er spandoeken worden opgehangen boven de wegen. Daarnaast zullen er zeer regelmatig snelheidsmetingen worden gedaan.


Arnhemsestraat blijft 50 km

Voor de Arnhemsestraat door Leuvenheim blijft de 50km/u bestaan. Dit is een provinciale weg en valt daarmee onder de verantwoordelijkheid van de Provincie Gelderland.