De fietsen lagen opgestapeld tot aan het dak in het fietsenhok op het station. Foto: Anton Kip
De fietsen lagen opgestapeld tot aan het dak in het fietsenhok op het station. Foto: Anton Kip

Fietsvandalen slaan weer toe

Algemeen

BRUMMEN – Het vandalisme op het station in Brummen is vele inwoners een doorn in het oog. Zo gingen de afgelopen week foto’s en zelfs een video op het internet de rondte van een grote stapel fietsen in de fietsenstalling bij het station. Het was de zoveelste keer dat reizigers hun fiets op deze manier aantroffen. Vernielingen van de fietsen en de wachtruimte schijnt al bijna normaal te zijn.

Het ongeloof bij de inwoners van Brummen en de eigenaren van deze fietsen was groot. Anton Kip maakte bovenstaande foto toen hij een wandeling maakte met zijn hond. Op dat moment waren er al enkele mensen bezig de fietsen uit elkaar te halen. Sophia Korte kwam die ochtend rond 7:00 uur aan voor een treinreis. Zij maakte er zelfs een video van, waarop te zien is dat de fietsen tot aan de overkapping waren opgestapeld. Zij vermoedt dat het de avond ervoor al is gedaan, of wellicht zelfs in de nachtelijke uren.

Camerasysteem

Menig inwoner van Brummen heeft al contact gezocht met de NS. Uw correspondent deed dit ook en kreeg bericht dat er sinds januari een nieuwe stationsmanager voor het station Brummen is aangesteld. Hem is gevraagd de actie uit te zetten tot het installeren van een mobiel camerasysteem. Zij verwachten dat dit zal gaan helpen bij het tegengaan van het vandalisme. Bij het ter perse gaan van deze editie is helaas nog niet duidelijk geworden wanneer deze camera’s geplaatst gaan worden.