Afbeelding

Het werk aan de Loenense weg wordt afgemaakt

Volgens de Provincie gewoon onderhoud. De advocaat van de Loenenaren bleef op zijn standpunt dat verruiming van de bocht de weg beter geschikt maakt voor nog grotere vrachtwagens. 


Verkeersbesluit

En dan is een verkeersbesluit nodig. Met 1200 tot 1600 vrachtwagens per etmaal is het al veel te druk op die weg. Evenals de voorzieningenrechter liet ook raadsheer Haasnoot duidelijk merken de gang van zaken niet te begrijpen. "Vanaf 30 augustus bent u met elkaar in overleg geweest en u wist dat de Dorpsraad en de omwonenden boos waren en desnoods naar de rechter zouden stappen. Er zijn verschillende agendaverzoeken gedaan om in overleg een tijd van het geding af te spreken. 


Dagvaarding

Uiteindelijk heeft de Provincie op vrijdagmiddag 17 september om 15.41 uur de dagvaarding ontvangen. Hoe legt u uit dat u toch doorging met de werkzaamheden?” Volgens ambtenaar Schurink van de provincie komt de post, ook gerechtelijke stukken, op een andere afdeling terecht en bereikte het hem te laat. "En op vrijdag om tien over half vier is iedereen al op weg naar huis,” voegde hij eraan toe. Het argument kon op weinig begrip van de raadsheer rekenen. Zo kon het gebeuren dat die zaterdag en zondag de werkzaamheden vrijwel geheel werden voltooid. Op een paar plekken moeten gaten met beton worden gedicht en dan is het klaar.


Geen bezwaar tegen afmaken van het werk

Samenvattend concludeerde hij dat partijen met elkaar verder moeten en dat eigenlijk niemand bezwaar heeft tegen het afmaken van het werk. Hij deed enkele suggesties voor een oplossing van het geschil. Na een schorsing erkende beide partijen dat goed en constructief overleg, ook in de toekomst, van groot belang is. Een dag later stond al een vergadering gepland. Ze waren het er ook over eens dat de klus moet worden afgemaakt. Maar voor de Provincie bleef er, ook na een tweede schorsing, één principieel punt: een verkeersbesluit is voor dit werk niet nodig. 


Uitspraak gerechtshof 8 maart

Dus moet het Gerechtshof toch uitspraak doen. Dat gebeurt uiterlijk 8 maart. Dorpsraad voorzitter Willem de Zanger had tot slot nog een vraag. "Kan bij het overleg namens de Provincie iemand meekomen die ook iets kan beslissen.”


Lange stilte doorbroken

Een lange stilte werd door raadsheer Haasnoot gebroken. "Het zou inderdaad wel nuttig zijn als mensen die met elkaar gaan overleggen ook de bevoegdheid hebben om iets te beslissen. 


Geen antwoord

Maar daar ga ik niet over. De heer Schurink is hier namens de Provincie aanwezig dus neemt hij die vraag vast mee.” Er kwam geen antwoord.