Afbeelding

Nog dit jaar boodschappen doen in gloednieuwe Aldi

Algemeen

BRUMMEN - Consumenten die in Brummen hun dagelijkse boodschappen doen bij de Aldi kunnen in de loop van het vierde kwartaal terecht in de nieuwe discountsupermarkt aan de Vulcanusweg 1. De huidige ALDI, die in 1999 opende aan de Arnhemseweg 50, maakt te zijner tijd plaats voor woningbouw.

De nieuwe Aldi komt op het terrein van Verrij Wonen. Dit familiebedrijf sloot in 2019 zijn deuren. “Naar verwachting beginnen we in maart met de bouw. Streven is om het nieuwe filiaal in het vierde kwartaal te openen. De huidige gebruiker levert het pand per 31 januari op, zodat in februari in beginsel de sloop kan beginnen”, zegt een woordvoerder van Aldi desgevraagd. 

Bedrijfsleider Paul Snijders van de huidige huurder RENN zei hierover eerder in Brummens Nieuws: “We hebben een huurcontract van maand tot maand dus als de plannen definitief worden zijn wij er over een maand uit.”

Toekomstbestendig

De Aldi aan de Arnhemseweg voldoet volgens de woordvoerder niet meer aan de huidige winkelstandaard: “Hierbij is een minimale winkeloppervlakte van 1.000 vierkante meter gewenst en is ook voldoende parkeergelegenheid van groot belang. Dat is ook de reden dat het huidige filiaal niet is verbouwd naar ons laatste winkelconcept. Op het perceel aan de Vulcanusweg kunnen we een toekomstbestendig filiaal bouwen naar onze meeste recente winkelformule. Het aantal werknemers blijft vrijwel gelijk.” Bij de nieuwe zes meter hoge Aldi komen 75 parkeerplaatsen.

Geen bezwaren

Tegen de komst van de discountsupermarkt zijn geen bezwaren gemaakt. “Voorafgaand aan de procedure hebben we gesprekken gevoerd met direct-omwonenden. Deze waren overwegend positief. Wel hebben we het plan op kleine details aangepast om tegemoet te komen aan individuele zorgen, bijvoorbeeld met betrekking tot licht en geluid”, zegt de Aldi-woordvoerder.

De gemeente Brummen bevestigt dat er geen enkel bezwaar is ingediend: “Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor dit plan zijn onlangs onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan heeft geen zienswijzen of beroep opgeleverd. Ook de omgevingsvergunning voor het nieuwe Aldi-pand met toebehoren heeft geen bezwaren of beroepen opgeleverd. Er is met de initiatiefnemer ingezet op het vooraf betrekken van de omgeving. Zo zijn ondernemers en bewoners van beide locaties vooraf actief benaderd en is getracht daar waar mogelijk rekening te houden met hun wensen en verwachtingen”, zegt een gemeentewoordvoerder.