Twee winkelende dames met verse aankopen voor modezaak Paul Hurenkamp.
Twee winkelende dames met verse aankopen voor modezaak Paul Hurenkamp.

Shoppen kan weer

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Twee winkelende dames met verse aankopen voor modezaak Paul Hurenkamp in Brummen. De actualiteit haalde de berichtgeving vorige week in. Vrijdag meldde deze krant dat veel ondernemers van niet-essentiële winkels en een deel van de horeca in Brummen uit protest toch de deuren zouden openen, vanwege de verwachting dat het kabinet geen versoepeling zou toestaan. Maar ziet: het liep anders. De winkels, zo maakte het kabinet vrijdagavond bekend, mochten voortaan onder restricties wel weer open. Vandaar dat de dames weer terecht konden bij het modehuis.

Eigenaresse René van Doorn van Sol Luna (links) kan ook weer klanten ontvangen

Helaas geldt deze verruiming niet voor de horeca en de culturele sector. Een ludieke actie van diverse theaters ook in Gelderland (Kapsalon Theater) ging grotendeels niet door nadat duidelijk was geworden dat de burgemeesters die niet zouden gedogen. Pas op 25 juni krijgt de culturele sector, waaronder theaters, bioscopen en concertzalen te horen of er meer mag. Dat geldt ook voor dierenparken, pretparken en sauna’s.

Ook in de horeca wordt reikhalzend uitgekeken naar verdere openstelling. Bestellen en afhalen bij restaurants kan. Voor de rest zit de boel op slot. Horeca Nederland kwam deze week met een ‘horecaroutekaart voor verantwoorde heropening’ van de sector. Deze voorziet in het stapsgewijs opengaan van horeca te beginnen op 26 januari. Daarbij zou onder voorwaarden restaurant- en cafébezoek weer mogelijk moeten zijn. Op 2 april zouden deze zaken weer moeten kunnen draaien zonder restricties.