Illustratie:  Orange Capital Partners
Illustratie: Orange Capital Partners

Verbouw Wasacker start derde kwartaal 2022

Algemeen

EERBEEK - De verbouw van winkelcentrum Wasacker gaat vermoedelijk in het derde kwartaal van dit jaar van start. De eigenaar Orange Capital Partners van het winkelcomplex met daarboven gelegen woningen houdt binnenkort een informatiebijeenkomst om belangstellenden en betrokkenen nader in te lichten over de plannen.

Oomke Postma van de Orange Capital Partners spreekt van een ingewikkeld proces om het winkelcentrum te verbouwen. “Het heeft in de aanloop heel veel tijd nodig. We zijn er toch al zo’n twee jaar mee bezig met de bouwkundige voorbereiding en overleg met ondernemers, gemeente en bewoners. Maar nu zijn we zover dat het zeer waarschijnlijk is dat we in het derde kwartaal van start kunnen gaan”.

De belangrijkste aanpassing aan het pand is een forse uitbreiding van het complex op de plek waar nu het parkeerterreintje pal naast supermarkt Plus ligt. Die uitbreiding is noodzakelijk omdat de Action, nu gevestigd aan het Oranje Nassauplein, er naartoe verhuist. De winkel krijgt er ongeveer 1.000 meter vloeroppervlakte.

Postma: “Het verhuizen van de Action naar de Wasacker past prima binnen de plannen van de gemeente om tussen de supermarkten Plus en Jumbo te komen tot een compact winkelgebied. De Action trekt veel mensen en is dus op die plek een goede aanwinst. Het betekent wel dat een aantal winkels die aan de Stuijvenburchstraat liggen, verplaatst moeten worden. Maar er is aan de zijde van de Coldenhovenseweg, tussen de snackbar en de bloemenwinkel, het een en ander aan leegstand. Daar kunnen die winkels naartoe worden verplaatst. Een en andere betekent ook dat het pand van de Plus moet worden verbouwd om alles passend te maken. De winkel krijgt niet meer meters daardoor, maar wordt wel rechthoekiger, praktischer van indeling. Het steegje bij de Plus en D2 Kappers verdwijnt daarbij.”

Vanwege de te verwachten grotere toeloop van klanten naar de Wasacker en het verdwijnen van de parkeerplaatsen naast de Plus gaat de gemeente extra parkeerplaatsen aanleggen ten zuiden van het winkelgebied. Het gaat om ongeveer 45 parkeerplaatsen.

Als de Action is verkast naar de Wasacker/Stuijvenburchstraat worden in het vrijkomende winkelpand aan het Oranje Nassauplein vermoedelijk appartementen gebouwd.

Postma zegt dat de verbouw ongeveer een jaar gaat duren. Wanneer de voorlichtingsbijeenkomst gehouden wordt is nog niet bekend. “We willen liefst een inloopbijeenkomst houden en op korte termijn. Kan een fysieke bijeenkomst niet gerealiseerd worden vanwege corona, dan doen we het digitaal”.