Afbeelding

Lichtjestocht Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Op vrijdagavond 14 januari was de lichtjestocht voor Verbinding in Brummen. Ongeveer 130 deelnemers liepen een route door het centrum van het dorp. De groep was herkenbaar aan diverse lichtjes, zoals lantaarns en tuinfakkels. Er was samenhorigheid, licht en muziek. Vooral de muziek lokte bewoners naar de ramen van hun woningen. Een aantal zwaaiden vanuit hun deuropening naar de stoet. Zij kregen een flyer met daarin een uitnodiging om een volgende keer mee te lopen.

Onder de deelnemers waren ook veel ouders met hun kinderen. Zij vertrouwden er op dat deelname aan de tocht veilig en verantwoord is. De organisatie had de tocht aangemeld bij de gemeente Brummen.

De groep Bewust Brummen organiseerde deze tocht voor de derde keer. In een week tijd is het aantal deelnemers aan de tocht verdubbeld. De deelnemers komen uit de hele regio. Het is een diverse groep uit alle lagen van de bevolking. Overal in het land worden lokaal de lichtjestochten voor verbinding snel populairder.

Na 45 minuten eindigde de tocht weer op de markt. Daar werden vriendschappen versterkt en nieuwe contacten gelegd. Voor alle deelnemers was er een beker met warme chocolademelk.

De volgende lichtjestocht in Brummen is op vrijdagavond 21 januari om 19:00 uur, waarvoor ook burgemeester Alex van Hedel is uitgenodigd. De muziektent op het marktplein is weer het vertrekpunt. Alle lichtjes zijn welkom.