Afbeelding

De Tweede Stee viert kerstfeest!

Algemeen

LOENEN - Basisschool De Tweede Stee kon na de persconferentie gaan balen dat de kerstviering voor het tweede jaar door Corona aan hun neus voorbij ging. Maar zij ook konden gaan bedenken wat ze allemaal wél zouden kunnen doen en daar dankbaar voor zijn. De school koos voor het tweede!

De Tweede Stee wil daarmee de kinderen leren, om op zoek te gaan naar het positieve, al is het heel makkelijk om in deze tijden juist naar de negatieve aspecten te kijken. Het schoolteam bleek flexibel te zijn en schakelde snel. Zo werd het kerstfeest binnen één dag (met behulp van de betrokken oudercommissie) omgebogen tot een ‘lichtfeest’, waarin dankbaarheid en samenzijn centraal staan.

Op vrijdag morgen 17 december werden de kinderen verwacht in hun ‘sparkling outfit’.  Alle lampen op school waren uit gedaan. De lichtjes van de kerstbomen en alle outfits kwamen zo geweldig tot hun recht. Ze brachten voldoende licht binnen de school.

Iedereen genoot in de klas van een heerlijk kerstontbijt en alle kinderen mochten een lichtje aansteken voor degene aan wie er extra gedacht werd in deze tijd. Elk kind mocht een kerstkaars versieren met bijenwas om deze thuis een mooie plek te geven op de kersttafel. Buiten werd een heus winterkampvuur’ ingericht met bankjes, kleedjes, kerstbomen en het belangrijkste: een kampvuur!  Daar kon ieder  zich lekker opwarmen met een warme marshmallow en sterretjes voor extra sfeer!

De dag werd afgesloten met dankbare boodschappen op sterren, die opgehangen werden in de ‘dankbaarheidsboom’. Een fraai statement voor ‘licht’ in moeilijke tijden.