Afbeelding
Foto:

Vervolg van voorpagina

Vuurwerk-verbod blijft van kracht

Van Hedel vervolgt: "Wij willen weten waar het carbidschieten speelt en kunnen betrokkenen een aantal goede adviezen meegeven.” Voor grootschaliger carbidvertier, zoals het Brummens Carbid Team dat jaarlijks verzorgt, hebben de initiatiefnemers een evenementenvergunning nodig. 


Honoreren mits

Van Hedel zegt dat de gemeente aanvragen honoreert mits organisatoren de aangescherpte carbidregels naleven en de geldende coronamaatregelen in acht nemen. De carbidregels staan opgesomd op: https://www.brummen.nl/vuurwerk.html. 


Verwachting permanent verbod

Van Hedel verwacht dat het vuurwerkverbod uiteindelijk permanent karakter wordt. Gezien het zeer zware en gevaarlijke illegale vuurwerk dat tegenwoordig in omloop is, kan hij zich hierin wel vinden. “Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het algehele sentiment is dat we dit niet meer zouden moeten willen.”


Oud papier in Eerbeek: dubbele route!

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht. 

Omdat het een week later 1e Kerstdag is, zal ook de 4e zaterdag route al op 18 december worden gereden. 


Eendracht Eerbeek komt dan langs in de wijken De Lombok en de Noorderenk (3e zaterdag route). En ook in de volgende straten (4e zaterdag route); Veldweg, Rentmeesterstedeweg, Rentmeesterhof, en de wijk “Werfakker” (het gebied binnen de (incl.) Ringlaan, Groeneweg, (excl.) Boerenstraat en de spoorlijn).


De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.