Afbeelding

Rood vinkje voor locatie Burgersterrein

Algemeen

EERBEEK/ARNHEM - Met een hoge toren van 53 bananendozen vroegen maandag de inwoners uit Eerbeek de aandacht van Gedeputeerde Staten. Dinsdag zou GS een besluit nemen over de plek van het Logistiek Centrum Eerbeek en de laatste weken hebben met name de inwoners in de directe omgeving van het Burgersterrein zich schrap gezet om de keuze van die plek te voorkomen.

De bewoners willen vanaf de Loubergweg en vanuit Soerense Zand, het Wilhelminapark en het Palisiumpark straks normaal naar het dorpshart kunnen wandelen. Het Burgersterrein moet daadwerkelijk ingericht worden voor en door de burgers. Om die boodschap over te brengen aan het provinciale bestuur, togen ze met een oldtimer bus naar Arnhem.

Het oorspronkelijke plan was de bouw van een dertien meter hoge toren. Dat is even hoog als het beoogde LCE, maar dat zou onverantwoord hoog worden. “Even onverantwoord hoog als de hoogte van het LCE,” legt Corine Kapenga uit.

De ludieke actie op het plein voor het Provinciehuis lokte John Berends, Commissaris van de Koning, naar buiten.-hij kreeg een ‘Hoorkonde’, omdat de bewoners in dit proces volstrekt onvoldoende zijn gehoord. Omdat bij goedgekeurde plannen een groen vinkje wordt gezet, kreeg Berends uit handen van de bewoners een rood vinkje om daarmee locatie Burgersterrein af te vinken.