Receptioniste Marine Bleijswijk (65) gaat met pensioen
Receptioniste Marine Bleijswijk (65) gaat met pensioen

Het gezicht van tandartsenpraktijk Loenensweg vertrekt

Algemeen

LOENEN - Ze was 21 jaar het gezicht van de tandartsenpraktijk Loenensweg. Nu echter gaat receptioniste Marine Bleijswijk (65) met pensioen. Ze kijkt met voldoening terug.

Het werk bij de praktijk was de tweede carrière van de Loenense. Ze was ooit werkzaam in de zorg, maar stopte toen de kinderen kwamen. Toen die ouder waren, wilde ze weer aan de slag. De praktijk aan de Loenenseweg was net open, de functie van receptioniste vacant. Marine greep haar kans. Een voltijdse baan, later omgezet naar halve dagen. Marine: “Het is aantrekkelijk werk. Inhoudelijk, maar vooral vanwege het contact met de mensen die de praktijk bezoeken. Je kent ze op den duur natuurlijk allemaal. Kijk, er zijn altijd wel mensen die opzien tegen een bezoek aan de tandarts.” Ze lacht: “Vooral de generatie de schooltandarts nog heeft meegemaakt. Jonge mensen, die met moderne tandartsenzorg zijn groot gebracht, zijn doorgaans veel meer op hun gemak. Ik heb altijd geprobeerd de mensen die wat nerveus waren gerust te stellen. Ik heb wel het gevoel dat me dat vaak lukte. Dat geeft ook voldoening”.

Vrijdag was er al het officieuze afscheid. Marine kreeg een rondleiding met haar echtgenoot bij het openluchtmuseum en aansluitend een lunch met het hele team en haar kinderen. Woensdag was haar laatste werkdag. Een vertrek met gemengde gevoelens, maar ach. Er ligt voldoende in het verschiet: wandelen met echtgenoot en hond, de kinderen en kleinkinderen, haar hobby schilderen. En de praktijk: ze zal er nog wel eens komen. Tenslotte is tandarts Ed Tervoort ook háár tandarts.