Drie jubilarissen bij 'Con Spirito'.
Drie jubilarissen bij 'Con Spirito'.

Drie jubilarissen bij ‘Con Spirito’

Algemeen

LOENEN/ EERBEEK - Zondag 14 november was een bijzondere dag voor het R.K. Koor Con Spirito uit Loenen en Eerbeek. Het koor vierde het feest van St. Caecilia. Maar het was ook een feestelijke dag, omdat het koor in hun midden drie jubilarissen had, te weten Hans Wilms, die 25 jaar lid van het koor was en nog twee jubilarissen, die 55 jaar lid zijn, Diny Brom en Tonnie Hurenkamp. 

Na een viering in de H. Antonius Abtkerk te Loenen, geleid door pastor Wim Vroom, werden de jubilarissen, te midden van de parochianen, in het zonnetje gezet door de voorzitter van het koor, Harry Hoekstra. Hij memoreerde, dat, als gevolg van corona veel verenigingen en clubs zijn opgeheven. Maar de voorzitter toonde zich trots en dankbaar, dat niemand van Con Spirito is afgehaakt. Namens het aartsbisdom Utrecht mocht Harry Hoekstra aan de drie jubilarissen onderscheidingen uitreiken. Om te beginnen bij Diny Brom, 55 jaar geleden het eerste vrouwelijke lid van het koor!

Diny heeft als sopraan al die jaren meerdere functies vervuld binnen het koor en is nu nog steeds musicaris.

Tonny Hurenkamp was de volgende jubilaris. Ook maar liefst 55 “dienstjaren” erop zitten. Vóór de fusie van de koren is Tonny voorzitter van het Caeciliakoor uit Loenen geweest. Ook bij Con Spirito is hij bestuurslid en musicaris geweest. Al is het met pijn in het hart, toch heeft hij besloten afscheid te nemen van het koor. Het bestuur van het koor heeft hem benoemd tot erelid, wat onderstreept werd met een ingelijste oorkonde.

Tot slot Hans Wilms, ook al weer 25 jaar lid van het koor. Maar muziek zit al langer in zijn genen. Hij heeft jaren bij bandjes gespeeld. Hij kan dus niet alleen goed zingen, maar ook drummen en saxofoon spelen. Door die ervaring is hij goed in noten lezen.b Alle jubilarissen kregen onderscheidingen, oorkondes en werden uiteraard in de bloemetjes gezet.

Specifiek voor Hans Wilms, geboren in Duitsland, had het koor nog een leuke verrassing. Hij werd door het hele koor uit volle borst toegezongen met het lied “Röslein auf der Heide”. Niet alleen Hans, maar alle parochianen vonden het super! Het Caeciliafeest werd in informele sfeer voortgezet in het Cultuurhuis in Eerbeek. Daarbij was het geserveerde buffet één van de hoogtepunten. Een jaarlijks terugkerend feest, waar we dit jaar weer met voldoening op kunnen terugkijken.