Chris en Hennie Schouten bij hun versierde voordeur met burgemeester Van Hedel. Foto: Marion Verhaaf
Chris en Hennie Schouten bij hun versierde voordeur met burgemeester Van Hedel. Foto: Marion Verhaaf

Feest bij 60jr bruidspaar Schouten

Algemeen

BRUMMEN – De tijd ging snel voorbij en ineens is het voor Chris (85jr) en zijn Hennie (82jr) Schouten-Lubberts de dag dat zij 60 jaar met elkaar getrouwd zijn. Een diamanten huwelijk en dat is uiteraard reden voor een bezoek van burgemeester Van Hedel aan het echtpaar in Brummen. Hij nam een uitgeschreven trouwakte mee die direct werd bekeken door hun kinderen.

In hun woning brachten zij met hun aanwezige gezinsleden een toost uit op de afgelopen 60 jaar. Een periode waarin zij samen 3 dochters kregen en een zoon. De jaren erna is de familie uitgebreid met 9 kleinkinderen en intussen 6 achterkleinkinderen.

De inwoners van Brummen kennen Chris als opperraddraaier van de jaarlijkse Kerkenmarkt, Hij gaf altijd de slingers aan het Rad van Fortuin waardoor velen een mooie prijs mee naar huis konden nemen. Hennie was regelmatig in de weer om kleding te verstellen vanuit de kerk. Daarnaast gaan ze graag op pad met hun fiets en houdt Hennie enorm van borduren en speelt ze op haar harmonica. Met hun assurantiekantoor hebben zij menig inwoner van onze gemeente ter zijde gestaan. Kegelclub Gooi ze Umme kan op Chris rekenen en samen zingen zij in verschillende zangkoren. Chris viste graag in de Hank en het Gat van Breukink.

Met het gezin gingen zij graag op wintersportvakantie, zelf gingen zij dan langlaufen. Of erop uit met de camper naar bijvoorbeeld Italië. 

Het feest is opgeschoven naar het voorjaar en daar hebben ze allemaal wel zin in.