Annie (91jr) en Henk (91jr) Robben met burgemeester Van Hedel. Foto: Marion Verhaaf
Annie (91jr) en Henk (91jr) Robben met burgemeester Van Hedel. Foto: Marion Verhaaf

Platina voor bruidspaar Robben

Algemeen

DIEREN – Het was een bijzondere dag, woensdag 17 november 2021 waren Annie en Henk Robben namelijk 70 jaar getrouwd. Geen groot feest helaas, maar wel een gezellig samenzijn in Intermezzo met hun kinderen en partners. Uiteraard kwam burgemeester Van Hedel bij hen op bezoek, samen met voorlichter Gert-Jan van Dijk.

Na een valpartij met zijn scootmobiel, met een gebroken heup tot gevolg, woont Henk noodgedwongen in Intermezzo in Dieren. Annie hoopt hem toch snel weer bij haar thuis te hebben in Tolzicht in Brummen. 

Henk staat bekend om zijn presentaties met oude foto’s van Brummen. Samen met Annie en Bertus Straalman liet hij zien hoe gemeente Brummen er vroeger uitzag en met een overloop foto toonde hij iedereen hoe het is geworden. Hij had een enorme fotocollectie opgebouwd, mede door zijn werk als fotograaf voor de gemeente. De fotocollectie is nu ondergebracht bij het archief in Zutphen.

Zij kregen 5 kinderen, 3 dochters en 2 zoons. In de loop der jaren is het gezin uitgebreid met 13 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. In een gedicht van de kinderen vertellen zij vol liefde over hun ouders. “Een onzichtbare beschermende hand houdt hen nog immer samen, niemand verbreekt deze huwelijksband. .. via trouw in goud naar diamant, briljant ... zelfs platina.”

Dat zij nog steeds verliefd zijn op elkaar lieten zij zien met een hartelijke kus, die uiteraard op foto moest worden vastgelegd