Sinterklaas geniet zelf ook met volle teugen. Foto: Marion Verhaaf
Sinterklaas geniet zelf ook met volle teugen. Foto: Marion Verhaaf

Drukbezochte Eerbeekse Sinterklaasintocht

Algemeen

EERBEEK – Al vanaf de start van zijn rondrit door Eerbeek, stonden de kinderen Sinterklaas langs de kant van de weg op hem en zijn pieten te wachten. Muziekvereniging Eendracht liep voor hen uit en speelden verschillende Sinterklaasliedjes die een enkeling uit volle borst meezong. Voorop reden fietsende pieten, zij zorgden voor het afzetten van kruispunten en dus een veilige doortocht van de stoet.

Doordat de intocht in Brummen niet doorging, waren veel Brummense kinderen en hun ouders naar Eerbeek gekomen om zo alsnog Sinterklaas en zijn pieten te kunnen ontmoeten. Hierdoor werd het op sommige plekken toch iets te druk en moest de stoet af en toe even stoppen. Om daarna snel door te lopen. De pieten lieten acrobatische stunts zien, zo klommen zij boven op elkaar en maakten zo af en toe zelfs een radslag.

De vele kinderen langs de kant hadden hun best gedaan om mooie dingen te maken voor Sinterklaas. Dit werd verzameld door de pieten en aan het eind van de intocht aan Sinterklaas overhandigd. Er zat zelfs een wortel bij voor het paard waarop Sinterklaas zat tijdens zijn rondtocht door het dorp.  Sinterklaas heeft enorm genoten van de rondrit net zoals de vele kinderen die langs de route stonden.  Op woensdag 20 november is er de ‘Doe tocht’ waarbij voor kinderen een aantal leuke activiteiten is met pieten in het centrum van Eerbeek. Per tijdslot is een kaartje te koop bij Mels Lifestyle.