Een workshop boxen ter ere van het 55 jarig bestaan van school. Foto: Marion Verhaaf
Een workshop boxen ter ere van het 55 jarig bestaan van school. Foto: Marion Verhaaf

Groot feest C. van Leeuwenschool

Algemeen

EERBEEK – De leerlingen van de C. van Leeuwenschool in Eerbeek hadden afgelopen vrijdag geen gewone lesdag. Deze dag was het 55 jaar geleden dat de school werd opgericht en uiteraard werd daar de hele dag bij stil gestaan. Er werden verschillende workshops gegeven, door ouders en leerkrachten. Er kwam zelfs een rechercheur om te laten zien hoe je vingerafdrukken kunt afnemen.

Wie langs de school aan de Huygenslaan kwam rijden, kon al van verre zien dat er feest gevierd werd. Een grote ballonnenboog bij de ingang en slingers op het schoolplein wapperden in de wind. Binnen in de school werden in de lokalen van elke groep en zelfs in de gymzaal workshops gegeven. Zo hadden de kinderen naast een feestelijke ook zeker een leerzame dag.

Workshops

De kinderen hadden van te voren aangegeven welke workshops ze leuk zouden vinden. In de grote hal waren groepen druk doende om lekkere pizza’s te maken en zelf af te bakken. Die werden met smaak verorberd. Op de bovenverdieping werd in een lokaal een heel bijzondere workshop gegeven. In het lokaal van groep 8 waren de leerlingen in de weer met klei en lego poppetjes. Tijdens de workshop Stopmotion maakten zij een filmpje van bijvoorbeeld een haai die een mannetje op at, door elk deel van het filmpje apart op de foto te zetten door de poppetjes steeds in de volgende positie te zetten. 

Samen met de ouders aten zij pannenkoeken die deze thuis hadden gebakken.